السلام عليكم ورحمة الله
عيدكم مباااارك
ويا رب دايما عامر بالاعياد والافراح
ورضا من الله وبركة
حبايبى دايما بتوحشونى وبفكر لكم فى احلى اطباق عشان ارجع بيها
والنهاردة حبيت اعيد عليكم بطبق كله بيحبه
اللازانيا
حبيت اقدمها بالطريقة الاصلية القديمة بتاعت الطلاينة لانها فعلا بتكون روعة
والطريقة دى موحدة على كل حاجة عندى .. علبة المكرونة وعلبة الجبنة وعلبة الصلصة ومن بق مرات خالى ايطالية بنفس الطريقة
بدل الرغى نشوف صورة عشان تشجعكم على التقييم وبعدين نخش فى المهم على طول
المكونات لصينية كبيرة
4 اكواب جبنة ريكوتا
2 بيضة
كوب جبنة برمجان او رومى مبشورة
2 كوب موتزريللا
ريحان او بقدونس
4 اكواب طماطم متسبكة
2 كوب عصاج
وطبعا المكرونة
الطريقة
اولا للى معندهومش علبة اللازانيا جاهزة ممكن تعملوها فى البيت وده لينك ممكن يساعدكم
http://food.fatakat.com/recipe954.html
اولا لتجهيز حشوة الجبنة
نخلط الجبنة الريكوتا كلها على كوب واحد موتزريللا مبشورة على نص كوب برمجان او رومى مبشورة مع بيضتين وريحان مفروم او بقدونس لو الريحان مش متوفر
نخلط كويس لحد ما يندمجو
ثانيا حشو اللحمة
لعمل الطماطم بتضربيها فى الخلاط وتخلليهم خشنة بسيط ومعاها توم وريحان ونعناع وفلفل احمر و تنزليه على زيت سخن لحد ما تتقل
العصاج بتعمليه عادى وبعدين تضيفى ليه نص كمية الطماطم بس
ندخل بئة على الرصة
انا استعملت المكرونة مش غير ما اسلقها وطلعت مستوية وجميلة فا ماتخافيش منها المهم كمية السوايل فى الحشو هتسويها كويس
اولا حطيت نص كمية الطماطم السادة من تحت فى الصينية عشان تبقى قاعدة للمكرونة
ورصيت المكرونة عليها
بعدين فردت نص خلطة الجبنة
وفوقها نص كمية العصاج بالطماطم
رصيت طبقة مكرونة وكدة الدور الاول جاهز
دى صور الدور الاول
الدور التانى بنفس الطريقة
طبقة من النص التانى من الجبنة
وعليها طبقة من الجزء اللى فاضل فى العصاج
وبعدين رصة تالتة و اخيرة من المكرونة
شوفوا الصور وبعدين هقولكم على الوش
تغطية الوش
بعد ما بنيتى الصينية قدامك وبئت زى حتة من قلبك وفى معزة عيل من عيالك
لازم تدلعيها على الوش عشان دى بنت حلال وتستاهل
تاخدى اللى فاضل من الطماطم السادة وتفرديها على الوش
بعدين ترشيها باللى فاضل من الموتزريللا
وترصى ورق الريحان الفريش ...اخ يانا .. تجنن
بعدين ترشيها بحبة برمجان او رومى مبشور
وتختمى بشوية زيت زيتون او اى نوع ماحبكتش يعنى
قلبى بيتقطع
نيجى بئة لخطوة السوى
هنغطيها بفويل وندخلها الفرن متوسط حوالى 45 دقيقة
بعدين هما بيقولوا نشيل الغطى ونسيبها كمان عشر دقايق .. بس انا بقولك لا كفاية كدة عشان ما تنشفش وتعرفى تقطعيهاكويس
وطبعا لازم تتساب شوية عشان تمسك نفسها ولو انى غرفتها على طول عشان كنت مستعجلة وكانت حكاااااية
وعلى فكرة بردو تانى يوم لما بتسخنيها بتكون وهم
ودى كانت النتيجة
ان ان اااااان
حبة صور احترافية زى ما عودتكم
والزووووووم من جنب الشوكة على طول
اممممممم غمضى عينك واتخيلى نفسك فى اقدم مطاعم نابولى وروما
ياااا رب تكون عجبتكم وتعملوها فى العيد وتدعولى انا وجوزى وبنتى
كل سنة وانتم طيبين
عيدكم مباااارك
ويا رب دايما عامر بالاعياد والافراح
ورضا من الله وبركة
حبايبى دايما بتوحشونى وبفكر لكم فى احلى اطباق عشان ارجع بيها
والنهاردة حبيت اعيد عليكم بطبق كله بيحبه
اللازانيا
حبيت اقدمها بالطريقة الاصلية القديمة بتاعت الطلاينة لانها فعلا بتكون روعة
والطريقة دى موحدة على كل حاجة عندى .. علبة المكرونة وعلبة الجبنة وعلبة الصلصة ومن بق مرات خالى ايطالية بنفس الطريقة
بدل الرغى نشوف صورة عشان تشجعكم على التقييم وبعدين نخش فى المهم على طول
المكونات لصينية كبيرة
4 اكواب جبنة ريكوتا
2 بيضة
كوب جبنة برمجان او رومى مبشورة
2 كوب موتزريللا
ريحان او بقدونس
4 اكواب طماطم متسبكة
2 كوب عصاج
وطبعا المكرونة
الطريقة
اولا للى معندهومش علبة اللازانيا جاهزة ممكن تعملوها فى البيت وده لينك ممكن يساعدكم
http://food.fatakat.com/recipe954.html
اولا لتجهيز حشوة الجبنة
نخلط الجبنة الريكوتا كلها على كوب واحد موتزريللا مبشورة على نص كوب برمجان او رومى مبشورة مع بيضتين وريحان مفروم او بقدونس لو الريحان مش متوفر
نخلط كويس لحد ما يندمجو
ثانيا حشو اللحمة
لعمل الطماطم بتضربيها فى الخلاط وتخلليهم خشنة بسيط ومعاها توم وريحان ونعناع وفلفل احمر و تنزليه على زيت سخن لحد ما تتقل
العصاج بتعمليه عادى وبعدين تضيفى ليه نص كمية الطماطم بس
ندخل بئة على الرصة
انا استعملت المكرونة مش غير ما اسلقها وطلعت مستوية وجميلة فا ماتخافيش منها المهم كمية السوايل فى الحشو هتسويها كويس
اولا حطيت نص كمية الطماطم السادة من تحت فى الصينية عشان تبقى قاعدة للمكرونة
ورصيت المكرونة عليها
بعدين فردت نص خلطة الجبنة
وفوقها نص كمية العصاج بالطماطم
رصيت طبقة مكرونة وكدة الدور الاول جاهز
دى صور الدور الاول
الدور التانى بنفس الطريقة
طبقة من النص التانى من الجبنة
وعليها طبقة من الجزء اللى فاضل فى العصاج
وبعدين رصة تالتة و اخيرة من المكرونة
شوفوا الصور وبعدين هقولكم على الوش
تغطية الوش
بعد ما بنيتى الصينية قدامك وبئت زى حتة من قلبك وفى معزة عيل من عيالك
لازم تدلعيها على الوش عشان دى بنت حلال وتستاهل
تاخدى اللى فاضل من الطماطم السادة وتفرديها على الوش
بعدين ترشيها باللى فاضل من الموتزريللا
وترصى ورق الريحان الفريش ...اخ يانا .. تجنن
بعدين ترشيها بحبة برمجان او رومى مبشور
وتختمى بشوية زيت زيتون او اى نوع ماحبكتش يعنى
قلبى بيتقطع
نيجى بئة لخطوة السوى
هنغطيها بفويل وندخلها الفرن متوسط حوالى 45 دقيقة
بعدين هما بيقولوا نشيل الغطى ونسيبها كمان عشر دقايق .. بس انا بقولك لا كفاية كدة عشان ما تنشفش وتعرفى تقطعيهاكويس
وطبعا لازم تتساب شوية عشان تمسك نفسها ولو انى غرفتها على طول عشان كنت مستعجلة وكانت حكاااااية
وعلى فكرة بردو تانى يوم لما بتسخنيها بتكون وهم
ودى كانت النتيجة
ان ان اااااان
حبة صور احترافية زى ما عودتكم
والزووووووم من جنب الشوكة على طول
اممممممم غمضى عينك واتخيلى نفسك فى اقدم مطاعم نابولى وروما
ياااا رب تكون عجبتكم وتعملوها فى العيد وتدعولى انا وجوزى وبنتى
كل سنة وانتم طيبين