[color:e2ad=Green]طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة
احلى مليون مره من اللي بنشتريه من برا
انا هبتدي الاول بـــ
طريقة عمل عجينة الكريب
معلش هي مش مصورة بس انا مش توقعت ان العجينة هتطلع حلوووه ومضبوطة
انا هقولكم ع مقاديرها بالضبط
المقادير ![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269659873](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269659873.gif)
*كوب [size=16]دقيق.[/size]
*[size=16]4 بيضات.[/size]
*[size=16]2 كوب لبن.[/size]
*[size=16]رشه خفيفه ملح.[/size]
[size=16]*ملعقة كبيرة زبدة..(مكعب متوسط)...50جـ وتكون سايلة في حرارة الغرفة.[/size]
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660966](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660966.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660854](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660854.gif)
الطريقة
[size=16]1_ننخل الدقيق في طبق كبير وبعدين نحط كل المكونات الجافة ونخلطها مع بعض ونعمل حفره في النصف .[/size]
[size=16]2_نجيب طبق كبير تاني ونحط فيه البيض [/size][size=16]ونضربه كويس مع رشه ملح .[/size]
[size=16]3_[/size][size=16]وبعدين نحط الدقيق على خليط البيض بالتدريج ونخلط شوية بشوية [/size][size=16]هيعمل كتل في الأول بس ده عادي اعقدي [/size]
[size=16]اضربي بالمضرب.[/size]
[size=16]4-ضيفي اللبن للخليط بالتدريج .[/size]
[size=16]5-نضيف الزبدة السايلة واوعي تكون سخنة علشان البيض اللي في العجينة مش يستوي.[/size]
[size=16]6-نعقد نخفق لمده دقيقتين لغاية ماتكون سايلة ومش فيها كتل.[/size]
[size=16]7-نغطيها بطبقة بلاستيك في الثلاجة لمده ربع ساعة .[/size]
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660966](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660966.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660854](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660854.gif)
[size=16]طريقة طهى الكريب على النار[/size]![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269659873](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269659873.gif)
1_نجيب طاسة واسعة تيفال مسطحة.
2_نمسح الطاسة بفرشاة مغموسة بالزبدة.
3_نسخن الطاسة ع درجة حرارة متوسطة.
4_نجيب العجينة السايلة ونغرف منها فنجان قهوة
ونسويها لمدة 3 دقايق أول مايكون لونها ذهبي
ونقلبها على الوش التاني لمده 3 دقايق.
5_ولما نصب العجينة من الفنجان نعقد نحركها لغاية ماالعجينة تغطي الطاسة كلها.
بعد ما خلصنا طريقة عمل عجينة الكريب
نيجي بأة لطريقة عمل حشوة الكريب الهايلة مصورة صورة صورة
المقادير+ طريقة تحضيرها![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660124](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660124.gif)
*1/8 كيلو زيتون أسود مقطع حلقات.
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799060](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799060.jpg)
*كيس سوسيس بقري مقطع حلقات.
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799110](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799110.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799157](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799157.jpg)
*3/4 كيلو صدور فراخ مخلية مقطعة قطع متوسطة ومتبلة بخلطتي السرية
.
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799216](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799216.jpg)
ونسوي الفراخ في طاسة مدهونة بفرشاة مغموسة زبدة شوية صغننين خالص
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799327](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799327.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799346](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799346.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799398](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799398.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799417](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799417.jpg)
وبعد ماتستوي نحطها في ورف فويل ونقفل عليها علشان الفراخ تتشرب العصارة ومش تكون ناشفة
وتكون طرية ومليانه عصارة
*نجيب 3 انواع جبنة حسب الرغبة طبعا
موزاريلا+شيدر جودة+رومي
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799612](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799612.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799624](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799624.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799650](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799650.jpg)
نخلط السوسيس المقطع مع الفراخ
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799733](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799733.jpg)
ونجيب قطعة كريب ونعمل خطوات زي اللي في الصور
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801007](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801007.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801137](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801137.jpg)
نرش انواع الجبن المختلفة والزيتون
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801079](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801079.jpg)
وبعدين نحط حشوة السوسيس والفراخ
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801387](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801387.jpg)
ونضيف المايونيز والكاتشب
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801300](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801300.jpg)
ونطبقة بالشكل ده
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801471](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801471.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801488](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801488.jpg)
وبعدين نحطهم ع جريل او شواية او نجيب طاسة ندهنا بشوية زيت صغيرين
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801513](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801513.jpg)
وده شكله النهائي
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801577](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801577.jpg)
ودي صورة كمان
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801650](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801650.jpg)
ودي صورة ليه من جوا
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801676](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801676.jpg)
احلى مليون مره من اللي بنشتريه من برا
انا هبتدي الاول بـــ
طريقة عمل عجينة الكريب
معلش هي مش مصورة بس انا مش توقعت ان العجينة هتطلع حلوووه ومضبوطة
انا هقولكم ع مقاديرها بالضبط
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269659873](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269659873.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269659873](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269659873.gif)
*كوب [size=16]دقيق.[/size]
*[size=16]4 بيضات.[/size]
*[size=16]2 كوب لبن.[/size]
*[size=16]رشه خفيفه ملح.[/size]
[size=16]*ملعقة كبيرة زبدة..(مكعب متوسط)...50جـ وتكون سايلة في حرارة الغرفة.[/size]
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660966](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660966.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660854](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660854.gif)
الطريقة
[size=16]1_ننخل الدقيق في طبق كبير وبعدين نحط كل المكونات الجافة ونخلطها مع بعض ونعمل حفره في النصف .[/size]
[size=16]2_نجيب طبق كبير تاني ونحط فيه البيض [/size][size=16]ونضربه كويس مع رشه ملح .[/size]
[size=16]3_[/size][size=16]وبعدين نحط الدقيق على خليط البيض بالتدريج ونخلط شوية بشوية [/size][size=16]هيعمل كتل في الأول بس ده عادي اعقدي [/size]
[size=16]اضربي بالمضرب.[/size]
[size=16]4-ضيفي اللبن للخليط بالتدريج .[/size]
[size=16]5-نضيف الزبدة السايلة واوعي تكون سخنة علشان البيض اللي في العجينة مش يستوي.[/size]
[size=16]6-نعقد نخفق لمده دقيقتين لغاية ماتكون سايلة ومش فيها كتل.[/size]
[size=16]7-نغطيها بطبقة بلاستيك في الثلاجة لمده ربع ساعة .[/size]
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660966](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660966.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660854](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660854.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269659873](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269659873.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269659873](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269659873.gif)
1_نجيب طاسة واسعة تيفال مسطحة.
2_نمسح الطاسة بفرشاة مغموسة بالزبدة.
3_نسخن الطاسة ع درجة حرارة متوسطة.
4_نجيب العجينة السايلة ونغرف منها فنجان قهوة
ونسويها لمدة 3 دقايق أول مايكون لونها ذهبي
ونقلبها على الوش التاني لمده 3 دقايق.
5_ولما نصب العجينة من الفنجان نعقد نحركها لغاية ماالعجينة تغطي الطاسة كلها.
بعد ما خلصنا طريقة عمل عجينة الكريب
نيجي بأة لطريقة عمل حشوة الكريب الهايلة مصورة صورة صورة
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660124](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660124.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269660124](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269660124.gif)
*1/8 كيلو زيتون أسود مقطع حلقات.
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799060](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799060.jpg)
*كيس سوسيس بقري مقطع حلقات.
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799110](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799110.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799157](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799157.jpg)
*3/4 كيلو صدور فراخ مخلية مقطعة قطع متوسطة ومتبلة بخلطتي السرية
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269798967](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269798967.gif)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799216](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799216.jpg)
ونسوي الفراخ في طاسة مدهونة بفرشاة مغموسة زبدة شوية صغننين خالص
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799327](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799327.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799346](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799346.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799398](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799398.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799417](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799417.jpg)
وبعد ماتستوي نحطها في ورف فويل ونقفل عليها علشان الفراخ تتشرب العصارة ومش تكون ناشفة
وتكون طرية ومليانه عصارة
*نجيب 3 انواع جبنة حسب الرغبة طبعا
موزاريلا+شيدر جودة+رومي
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799612](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799612.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799624](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799624.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799650](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799650.jpg)
نخلط السوسيس المقطع مع الفراخ
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269799733](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269799733.jpg)
ونجيب قطعة كريب ونعمل خطوات زي اللي في الصور
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801007](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801007.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801137](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801137.jpg)
نرش انواع الجبن المختلفة والزيتون
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801079](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801079.jpg)
وبعدين نحط حشوة السوسيس والفراخ
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801387](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801387.jpg)
ونضيف المايونيز والكاتشب
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801300](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801300.jpg)
ونطبقة بالشكل ده
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801471](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801471.jpg)
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801488](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801488.jpg)
وبعدين نحطهم ع جريل او شواية او نجيب طاسة ندهنا بشوية زيت صغيرين
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801513](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801513.jpg)
وده شكله النهائي
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801577](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801577.jpg)
ودي صورة كمان
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801650](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801650.jpg)
ودي صورة ليه من جوا
![الكريب الحاااااادق تحفه وبالحشوه السريه هسسسسسسسسس 1269801676](https://2img.net/h/files.fatakat.com/2010/3/1269801676.jpg)