منتـــــــــــــــــــدى ام فور وان

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتـــــــــــــــــــدى ام فور وان

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

منتـــــــــــــــــــدى ام فور وان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
ـاهلا ومرحبا بجميع الاعضاء ......... ادارة المتدى منتــ ام فور وان ــــدي

    تورته الفراشه المالحه تحففففففففففففففففففه بجد وروعه

    ثرى بيبى
    ثرى بيبى
    المشـــــرفــــه العامـــــه
    المشـــــرفــــه العامـــــه


    الدولة : مصر
    انثى
    عدد الرسائل : 10
    العمر : 42
    كيف تعرفت علينا : صديق
    السٌّمعَة : 1
    نقاط : 21811
    تاريخ التسجيل : 21/12/2012

    GMT + 6 Hours تورته الفراشه المالحه تحففففففففففففففففففه بجد وروعه

    مُساهمة من طرف ثرى بيبى الأحد ديسمبر 23, 2012 9:58 pm

    انا من عشاق المطبخ وخصوصا المعجنات بفرح جداااااا لما تنجح معاى
    وعلشان بحب اللت والعجن
    عملت تورته الفراشه يا رب تعجبكم
    فعلا لذيذ جدااااااااااااااااااااا
    وشكلها رائع لو فى حفله او قدام ضيووفك
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    المقادير
    3 كوب دقيق
    ربع كوب زيت
    2 ملقه كبيره سكر
    كوب ذبادى او لبن
    1 ملعقه صغيره ملح
    بيضه
    ملعقه كبيره خميره فريش
    ماء دافى للعجن
    الحشو
    خليط تونه(مايونيز+بصل اخضر+فلفل اخضر+عصير ليمون+ملح وفلفل اسود)
    شاورما دجاج
    خليط جبنه(فلادليفيا+جبن كاسات+ملعقتين مايونيز)
    ومايونيز
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    للتلميع
    صفار بيضه +ملعقتين حليب ونقطه خل
    الطريقه
    نخلط الخميره مع السكر مع ملعقتين ماء دافىءونتركهم لكى يتفاعلو
    نخلط باقى المواد مع بعضها ونضيف عليها الخميره
    ونعجنها كوويس جدااا بتكون العجينه ناعمه ملساء
    طريه غير صلبه سهله التشكيل
    طبعا اهم شى نلتها كويس اقل شىء 10 دقائق
    ونتركها تتخمر فى مكان دافى حتى تتضاعف حجمها
    وبعدين نطلع منها الهواء ونعملها دائره
    نبطن القالب بالزيت والدقيق
    ونضع فيها العجينه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ونتركها تتخمر حتى تتضاعف حجمها وندهنها بخليط التلميع
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ندخلها فرن ساخن على درجه حراره 180 حتى تحمر تماما
    وللتاكد من النضج ندخل خله اسنان ولو طلعت نظيفه تكون استوت
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    نتركها تبرد تمامااا ممكن نستعملها تانى يوم
    ونقطعها 3 شرائح ونقسمها من المنتصف
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    هعمل حشوتين مختلفتين حبيت يكون فى تغير متكونش كلها طعم واحد
    وكمان بناتى بتحب التونه قوى
    الاول بالشاورما
    ندهن الشريحه بخلط الجبنه ثم نضع الشاورما
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    وهكذا نخاص الثلاث طبقات
    ودى حشوه التونه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    فى الاخر نغلفها كلها بخليط الجبنه
    وحطيت على الجوانب فستق مالح ناعم
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    واخليكم مع الشكل النهائى
    اعتذار عن التزيين لان مش متفننه زيكم يا مبدعات الركن
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    من الداخل الطعم خيااااال بجد
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    احب التعذيب اناااااااا
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 24, 2024 11:01 am